Er du opmærksom på CEO svindel?

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer små og mellemstore virksomheder om IT svindel

Når sommeren for alvor banker på, er it-sikkerhed typisk ikke det, der står øverst på listen over ting, der skal nås i din forening eller på arbejdspladsen. Mange synes, det er svært at prioritere tid til it-sikkerhed. Det er en skam, for det er særligt i sommermånederne, at foreninger og små og mellemstore virksomheder er udsatte, idet sommeren betyder tomme kontorer, midlertidige arbejdsgange samt færre chefer og kollegaer at spørge til råds. Det udnytter svindlerne ved at udgive sig for at være din chef eller bestyrelsesformand og fx beder dig om at overføre penge eller maile et gavekort. Det hedder CEO-svindel.

Du kan læse mere om CEO-svindel i pjecen nedenfor, som kort beskriver problematikken, de faresignaler man skal være opmærksom på, og hvordan man kan mindske risikoen for CEO-svindel.

Du finder også mere information samt pjecen til print på politiets hjemmeside.

Særligt de personer, som har ansvar for økonomifunktionen hos jer eller midlertidigt i sommerferieperioden skal varetage den, kan have gavn af at modtage pjecen.

Politiets gode råd

  • Når du modtager en henvendelse om betaling eller køb, så kontakt da din formand/chef på et allerede aftalt telefonnummer for at afklare, om henvendelsen er reel. Undlad at besvare e-mailen, da det muligvis er en kriminel, du kommunikerer med.
  • Overhold de foreskrevne sikkerhedsprocedurer for overførsler og betalinger i virksomheden eller foreningen. Spring ikke godkendelsesled over, og giv ikke efter for tidspres.
  • Oplys allerede nu medlemmer og medarbejdere om risikoen for CEO-svindel for at sikre, at alle er opmærksomme på, at de også kan blive udsat for svindel.

Har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte sjyl-forebyggelsessektion@politi.dk.

Rigtig god sommer.

Denne nyhed er skrevet af Syd- og Sønderjyllands politi